Canberra, Batemans Bay, Narooma en Merimbula - Reisverslag uit Kangaroo Valley, Australië van Eline Olsthoorn - WaarBenJij.nu Canberra, Batemans Bay, Narooma en Merimbula - Reisverslag uit Kangaroo Valley, Australië van Eline Olsthoorn - WaarBenJij.nu

Canberra, Batemans Bay, Narooma en Merimbula

Door: Eline Olsthoorn

Blijf op de hoogte en volg Eline

10 Maart 2010 | Australië, Kangaroo Valley

Hi Allemaal,

Sorry, sorry! Heb lang niets van me laten horen!... Maar het kwam er echt even niet van!

Na mn wwoof-weekje in Kangaroo Valley ben ik naar Canberra gegaan. De hoofdstad van Australie. Moest vroeg weg, met de bus en de trein. Terry heb ik heel erg bedankt, en Danuta bracht me naar de busstop. Het was niet zn verre reis, dus kwa begin van de middag in Canberra aan. De treinen zijn hier trouwens niet hetzelfde als in Nederland, een stuk langzamer! Maar goed... In Canberra nog een stukje met de bus en toen bij het hostel aangekomen. 's Middags even een klein beetje georienteerd en wat van het mega grote winkelcentrum gezien! 's Avonds met koken kwam ik een Nederlands meisje tegen, Anne. Samen aan een tafel gegeten en afgesproken voor de volgende dag! :) Na een goede nacht geslapen te hebben (ja, tussen snurkende kerels), met Anne de stad gaan verkennen. Eerst naar het Nationaal Museum of Australia. Een heel groot museum over de geschiedenis van Australia. Best leuk om te zien, en zijn we een tijd geweest! Tussen door even onze eigen gemaakte boterhammetjes gegeten en na het museum naar het Parlement House gelopen. We dachten dat het wel makkelijk te vinden was, maar we hebben een zeer aparte weg gelopen. Namelijk langs een drukke weg in de bush en niet echt een voetgangersweggetje. Wel super grappig! :) Uiteindelijk kwamen we dus bij het Parlement House aan. Dit staat op een heuvel, Parlement Hill, dus vandaar dat we wisten waar we heen moesten! Parlement House is grappig om te zien, maar niet heel erg boeiend. Toch wel leuk dat ik in Australia daar ben geweest, hoort er een beetje bij! :) Vanaf de rooftop hadden we een mooi uitzicht over de stad! 's Avonds, moe maar voldaan, met Anne chips gegeten en gekookt. Nou ja, lekkere salade gemaakt met stokbrood! En heel gezellig gekletst! Canberra is een beetje saaie, zaken stad. Voor twee dagen is het prima, maar behalve veel culturele dingen niet veel te beleven. Had trouwens het plan om na Canberra naar Melbourne te gaan met de nachtbus van de Greyhound.

Maar... De plannen waren snel gewijzigd! Karin (vriendinnetje dat ik ken van Aruba en ook in Australia is) belde namelijk! :D Ze wilde meeten! Dus, plannen heel snel gewijzigd; bus gecancelled, nieuwe bus en hostel gebookt, en de volgende dag naar Batemans Bay gegaan. Een klein plaatsje aan de kust, waar Karin ook heen zou komen. Ik was er eerder, dus eerst even zelf een beetje het plaatsje bekeken. En een paar uur later zag ik dan eindelijk Karin! Zo leuk om haar weer een dikke knuffel te geven en haar weer te zien! Lekker samen beetje rondgelopen, eten gemaakt en 's avonds wijn gedronken! En even heerlijk gekletst, nu even niet zo oppervlakkig! De volgende dag in Batemans Bay naar het strand gegaan. Was warm, maar met veel wind, dus we waren het na het tijdje wel weer zat. De mensen in het hostel waren echt super aardig en wilde ons overal naar toe rijden! :) Het was trouwens ook helemaal niet druk, dus vandaar denk ik! En, nog vergeten, toen we de eerste nacht wilde gaan slapen, was er een kakkerlak in onze kamer! Iewllll! Gelukkig waren we samen, dus wij op onze knieen de kakkerlak gaan vangen. Nou, dat was nog een hele klus, maar uiteindelijk wel gelukt! Anders ging ik denk ik ook echt niet slapen! Na nog een nacht in Batemans Bay geweest te zijn, met de bus vertrokken naar Narooma. 2 uurtjes naar het zuiden, dus weer niet zo ver met de bus. Narooma was wederom een klein hostel, niet druk! 's Avonds lekker pannekoeken gebakken! Heerlijk! En gekaart met een paar mensen uit het hostel en van onze room. O.a. een Amerikaanse jongen die soort van ADHD had. Erg gelachen dus! Was leuke gezellige aaf! De volgende dag (zeg maar steeds 'volgende dag' omdat ik echt een beetje de dagen kwijt ben) naar een super, super mooi strand geweest. Blauwe zee, wit zand, mooi! De twee meiden uit onze kamer waren er ook, dus lagen met zn 4e. Hele mooie foto's gemaakt, en gezwommen in heerlijk water! Leuke middag!

Maar goed, in Narooma was verder niet zo veel te beleven, dus einde van de middag vertrokken naar Merimbula. Weer niet zo ver, ongeveer 3 uurtjes met de bus. De eigenaar van het hostel had ons daar een hostel aanbevolen. En dat was een super hostel! Weer een hele aardige eigenaar die ons bij aankomst vanalles vertelde over het plaatsje. En we hadden (weer) een kamer voor ons zelf, omdat het zo rustig was. Dat is ook wel relext hoor! In de avond lekker broodje hamburger gemaakt en gegeten en naar het stadje gelopen. We kochten een flesje wijn, en langs de waterkant gedronken. Kwamen ook nog spontaan een jongen van de vorige aaf tegen, dus daar ook mee gekletst. De volgende dag was het zeer regenachtig. Wel warm, maar gewoon niet zo lekker weer. In de Mc Donalds was er gratis wireless i'net, dus eerst even een poosje op Karin der phone geinternet. Daarna nog een even door de straat gelopen. We liepen langs een soort pub, waar een paar kerels zaten te drinken. 1 daarvan herkende ons van het hostel en riep ons. Nou wij maar even een drankje meegedaan.... Echt zo grappig en bizar. De sangeria was lekker en we betaalde niets! :) Maar, de kerels waren echt een beetje vaag, dus na 2 drankjes zijn we maar soort weg gevlucht! De ene jongen die ons herkende van het hostel was een chef (kok) en wilde wel voor ons koken die avond... Nog bizarder, maar goed, wij vonden dat natuurlijk wel prima! En hij was wel zeker een chef en maakte super lekkere curry voor ons...! Echt bijna niet te geloven, maar echt super grappig! En we hoefde niets te betalen! Na het eten nog een beetje gekaart met paar andere, was weer leuke aaf! De volgende dag (maandag) de wandeltocht gaan doen die de eigenaar had aanbevolen. We gingen namelijk op jacht naar kangaroo's! Eerst wel een uur over het strand gelopen, het was alleen niet zo heel lekker weer. In het volgende dorpje aangekomen naar de kangaroo plek gegaan. En ja hoor, mega veel kangaroos daar! En zo super dichtbij! Het was op een soort camping, en ze liepen bijna bij de mensen in de voortent van de caravan! Super kik! Paar meter verder was een nog grotere groep kangaroos, die een beetje voor ons kwamen poseren! Eentje had zelf een kleintje in de buidel! Heb veel foto's gemaakt, zal ze snel proberen te uploaden voor jullie.

Na de kangaroos nog even verder gelopen, het wandelpad af. Het weer knapte flink op en we liepen langs een super, super mooi strand! De zee ging over in een rivier, echt een mooi plaatje! Ondertussen waren we al ver van het hostel af, dus terug gegaan met de bus. En, de chef had weer voor ons gekookt! Dit keer pasta met zelf gemaakte pesto en groente. Weer echt heerlijk! En we hoefden weer niets te betalen! 's Avonds na het eten tas ingepakt, en nog even benenden in het hostel thee gedronken.

Dinsdag vertrokken we vroeg vanuit het Hostel in Merimbula. De eigenaar bracht ons om 7 uur naar de bus. Karin vertrok naar Canberra. Ze gaat werken in een plaatsje ten noorden van Canberra. Ik ging op weg naar Melbourne. Nog een poosje samen op de bus gewacht en uiteindelijk toch Karin een dikke knuffel gegeven! De dagen waren echt super leuk samen en niet zo alleen! :) Maar een goed ding is dat ik gratis naar haar kan bellen, dus zal ik ook zeker gaan doen! Maar goed, ik moest dus eerst 4 uur met de bus naar een plaatsje. De bus was best prima te doen. Was niet druk, dus heb nog een beetje half kunnen slapen op twee stoelen. Rond half 1 kwamen we bij de trein aan, waar ik op moest overstappen. Zat tegenover twee lady's op leeftijd, maar was heel gezellig! Best een tijdje mee gekletst en zo ging de tijd wel snel. Ik kwam rond 5 uur in het hostel in Melbourne aan. Nou, was niet echt een top hostel, ik zag het gelijk. Ben daarna snel naar een backpackersreisbureau gegaan om te kijken wat ik voor tour kon doen op Tasmanie. En... heb ook gelijk geboekt! Ik boekte om 6 uur smiddags, en de 12 uur later vloog ik naar Tasmanie, waar ik dus nu ben! Was een kort nachtje, moest namelijk om 4 uur de bus hebben naar het vliegveld. En het was maar 1.5 uur vliegen! Tasmanie is een klein eilandje onder Australie, zoek maar op op de kaart! :) Wel wat kouder, maar schijnt heel mooi te zijn! Ik ga vrijdag een 6 daagse tour doen met een organisatie. Super zin in!

Ow ja, nog wat... Ik zie elke keer een paar stukjes van de filmpjes die jullie hebben opgenomen voor mij. Mn vader zet ze op internet, en ik kan het bekijken! :) Echt super super leuk! Moet er echt om lachen! Heb nu net weer een stukje gezien... Ferry en Mar, en Paul en Melis! Leuk! En Melis, ik zal op mn Nederlands gaan letten... Maar typ vaak heel snel, en niet zo netjes!

Doei doei!
Xxxx vanuit Tassie! :)

• 10 Maart 2010 - 03:22

Sophie:

He reisvriend!

Tasmanie, wat leuk! Echt leuk om je verhalen te lezen, want toen ik in Canberra was had ik precies hetzelfde met die gekke wegen... Ik zit nu in Perth (of eigenlijk Fremantle, er dichtbij) en Perth is echt een hele leuke relaxte stad. Ook het plaatsje waar ik nu zit is ontzettend gezellig! Nou have fun, ben benieuwd naar je Tassie avontuur!

kus

• 10 Maart 2010 - 07:30

Eline:

Hi meid, wat leuk om weer wat van je te horen! Fijn dat het goed gaat en dat je je zo goed vermaakt. En Tasmanie... Hoe bijzonder is dat! Ben benieuwd naar je volgende verhalen! x

• 10 Maart 2010 - 09:37

Melissa :

haha hej Elien, ik heb weer genoten van je verhaal :D
    Dikke kus!

• 10 Maart 2010 - 10:27

Belinda:

Hi Eline,

Wat een gave dingen maak je mee!! Ben echt super jaloers!Heb je al een tasmanian devil gezien?!
    We zullen vrijdagavond op het toernooi een biertje (of 2 ;-)) op je drinken!
    Heel veel plezier op Tasmanie!
    x

• 10 Maart 2010 - 16:06

Mar:

Hey Elien!
    Tasmanië, gaaf zeg! Je hebt een hele hoop gezien zo in de afgelopen weekjes! Heel veel plezier op je 6-daagse trip!

Heb je ondertussen al Colles-yoghurt gegeten? Fer en ik hebben hier om gevochten! Nee gekheid, maar yoghurt van dat huismerk is zoo.... Yummie!

Enjoy! Dikke kuss

• 10 Maart 2010 - 20:25

Karlijn:

Heeee lieve Elien!

Ojaaa... die filmpjes voor jou! Helemaal vergeten.. Leuk hoor! :)

Veel plezier met je trip in Tasmanie!!

Kuss Karlijn

• 11 Maart 2010 - 09:02

Ineke:

Een avontuur waar wij alleen maar van kunnen dromen en jij beleeft het allemaal. Goed idee om naar Tasmanie te gaan. Ben benieuwd hoe het daar is.
    Groetjes Mam

• 11 Maart 2010 - 10:22

Yvonne & Jacob:

Hi Eline, wat een belevenissen allemaal en als ik zo lees heb je alleen nog maar vriendelijke mensen ontmoet in Australie. Oh wat een heerlijke tijd heb jij daar. Veel reizen en bovendien ook nog cultureel doen!! Je moet je tenslotte ook wel verdiepen in het land waar je te gast bent. Ik vind je wel slim om aan te pappen met een chef-kok. (gratis eten is goed voor je portemonnee)!!!
    Ik hoop dat je het op Tasmanie ook leuk vindt en leuke mensen ontmoet!!! We zijn blij dat je zo enthousiast bent en hopen nog meer leuke verhalen te lezen.
    Lieve Groetjes

• 12 Maart 2010 - 11:29

Gea:

Hoi Eline,

Leuke verhalen! Lekker aktivo ben je daar! Vanavond beertje toernooi, zullen zeker aan je denken;)
    (K)

• 12 Maart 2010 - 20:29

Oma:

Leuke brief en heb je nu
    al kamelen gezien.

• 13 Maart 2010 - 18:51

Ing:

Ha eline!
    Leuk je verhalen en goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Wij zijn net terug van wintersport en was super! Ik hoop dat we snel weer kunnen skypen!
    X

• 14 Maart 2010 - 15:49

Renée :

Haai Eliennn!

Wat een verhalen man!!
    Echt super tofff! :D
    Ik ben jalours!!
    Ben benieuwd hoe je het op Tosmanie krijgt!! :)

Dikke zoen!

• 17 Maart 2010 - 18:57

Wiek:

Elien!!!!!

geweldig toch!! een kakkerlak vangen!! haha ik zie het echt al helemaal voor me!!:)

Wat een mooi verhaal weer!!

GENIET

liefs,