Tasmanie!
Door: Eline Olsthoorn
Blijf op de hoogte en volg Eline
19 Maart 2010 | Australië, Kangaroo Valley
Ik ben net twee dagen terug van de 6-daagse tour op Tasmanie. En, het was echt super, super leuk! :)
Vrijdagochtend werd ik heel vroeg opgehaald bij mn hostel. Ik ontmoete gelijk al een ander Nederlands meisje, Suzan, die dezelfde tour ging doen als ik. Na nog andere mensen te hebben opgehaald, ingecheckt te hebben en sommige ontbijt gekocht te hebben bij de Bakery zijn we op weg gegaan. We reden met een klein busje voor 21 personen. De groep bestond uit 11 personen, van verschillende nationaliteiten. En de gids was Matt!
De eerste dag maakte we een stop in een rainforest, waar we een klein wandelingtje maakte. We hadden een lunche bij Lake St. Clair. Het diepste lake van Tasmanie. Na de lunch nog wat gedaan (ben vergeten wat) en uiteindelijk in de avond aangekomen bij een eigen huis in een klein dorpje. Was echt een super mooi, opgeknapt huis, helemaal voor ons zelf. Dus alleen voor de groep! Echt heel relext! Matt kookte voor ons en het was echt jammer dat we daar niet langer bleven. Maar goed, het was pas de eerste dag van de tour, en ik wist niet dat er nog zoveel meer leuks zou komen!
Die nacht had ik heerlijk geslapen en de tweede dag maakte we een wandeling aan een strand aan de westkust van Tasmanie. We liepen achter Matt aan door een soort van duinen. Na een ongeveer een uurtje gelopen te hebben kwamen we op een super mooi strand! Het was heel groot, wit zand, blauwe zee en er was verder helemaal niemand! Echt bijzonder eigenlijk! Even daar gezeten, de super lekker zelf gemaakte sandwiches opgeten en uiteindelijk toch maar weer terug gelopen. Het was ondertussen best heet geworden! Overal waar we waren vertelde Matt echt een hele hoop informatie. Vooral over de geschiedenis van Tasmanie enzo. Hij wist erg veel. Na het strand zijn we doorgereden naar een klein dorpje. Hier even gekeken en uiteindelijk aan het einde van de middag aangekomen in de Cradle Mountain. Dit is een groot National Park in het middan van Tasmanie. Dit keer hadden we niet ons eigen huis, maar we deelde de room wel alleen met mensen van de groep. Ik had een kamer met Steffie (duits meisje) en Sarah en Freja (twee meiden van Denemarken). We hielpen weer met zn alle met koken en ‘savonds speelde Matt relexte liedjes op zn gitaar! Heerlijk! :) Het was er alleen we een stuk kouder dan de nacht ervoor. We zaten nu namelijk hoger, en dus ook kouder. Ging na het eten even met Steffie op beestenjacht, en het leek wel of het vroor buiten. Denk toch niet dat het zo was… We zagen die dagen trouwens wel nog een slang in de duinen! Iewl…!
De derde dag maakte we een grote, grote hike in de Cradle Mountain, het National Park. We begonnen met lopen 9 uur ‘s ochtends. We waren gestart met de hele groep, maar als je het niet meer trok kon je afhaken. Een meisje was terug gegaan, en een paar andere waren een andere route gaan lopen. Uiteindelijk liepen wij dus nog met 6 meiden met Matt mee door het mooi natuurgebied. Af en toe was het flink klimmen op de rotsen en ook best zwaar af en toe. Veel omhoog lopen en dan weer redelijk steil naar beneden. Maar we kwamen wel echt op de mooiste plekjes. En er waren weer zo weinig mensen! Af en toe moisten we echt goed om ons heen kijken en beseffen dat we op een heel mooi plekje op aarde waren. Uiteindelijk kwamen we om 4 uur ‘s middags (!!) weer helemaal mooi en heet bij ons busje aan. Het was echt een super kikke hike! Na een stuk gereden te hebben kwamen we weer aan bij ons eigen huis voor de avond. Iedereen was super moet en het diner was die avond niet inbegrepen, dus we bestelde met zn alle pizza!
De vierde dag namen we afscheid van 1 meisje er haalde 4 andere mensen op. Niet zo heel spannend, en waren een beetje ouderen mensen. De rest van de groep was allemaal midden 20, dus waren allemaal ongeveer even oud! Deze dag maakte we een klein wandelingetje, lunchde we met een zelfgemaakt broodje hamburger op een picknickplek. Overal zijn namelijk picknick plekker in Tasmanie met publieke BBQ’s. En na de lunch gingen we weer naar een strand, Bay of Fires.. Dit keer aan de oostkust van Tasmanie. Nou dat was een nog mooier strand dan de tweede dag. Hier ging we ook even zwemmen enzo, maar het water was koud! Heb zelfs nog heel even gesnorkeld met de spullen van Freja, maar er was weinig te zien. Na het strand weer verder gereden naar een ander dorpje, Bicheno. Weer ons eigen huis natuurlijk! Dat was wel echt relext hoor! Ondertussen sliepen Steffie, Sarah, Freja en ik elke nacht op de dezelfde room, we waren roomies voor een weekje! Voor het eten maakte we nog even een wandelingetje langs de kust. Dacht Steffi opeens dat zee en seal (zeehond) in het water zag. Wij erheen rennen, bleek het gewoon een mens te zijn. Haha! Dat was echt grappig! :)
De vijfde dag gingen we naar Wineglass Bay. We moesten een stuk omhoog lopen om bij een lookout point terrecht te komen. En dit was weer echt super super mooi! Dit was echt het plaatje van de ansichkaart! Echt kikke! Na even wat foto;s gemaakt te hebben, toch maar verder naar beneden gelopen naar het strand zelf. Nou, dat was nog een behoorlijke tocht naar beneden. En omhoog was natuurlijk nog vermoeiender, warmer en super steil. Maar, het was het wel flink waard! Wederom super mooi strand! Na Wineglas Bay gelunched, gereden naar een ijstent met super lekker ijs en uiteindelijk einde van de middag aangekomen in Port Arthur. Voor het laatste nachtje van de tour, in een eigen huis. Samen met Freja en Sarah afgewassen, Matt geholpen met groente snijden en gerelexd!
De laatste dag van de tour was de groep een beetje opgesplitst. De ene helft ging namelijk een cruise doen van 100 dollar, en ik ging met de andere helft Port Arthur bekijken. Dit een een plaats waar de gevangenen op Tasmanie leefden. Ik begreep het niet helemaal, maar daar komt het ongeveer wel op neer geloof ik. Klopt dat, Rianne? :) We konden de oude gebouwen bekijken en de geschiedenis lezen. Best indrukwekkend af en toe! Op de weg terug nog een groepsfotos gemaakt op een strand en uiteindelijk einde van de middag weer aangekomen in Hobert. De hoofdstad van Tasmanie waar iedereen verbleef in een eigen hostel. Maar we hadden zn gezellige groep dat we ‘savonds nog even de beroemde Fish & Chips gingen eten in de haven! Super gezellig! Maar, was dood en dood moe, dus op tijd gaan slapen!
De tour is me echt heel goed bevallen! Het was zn leuke groep, heerlijk eten, goede guide, mooie plekker gezien! Toppie! Ga ik vaker doen denk ik! En ik heb nog wel contact met Freja, Sarah en Steffie. We hebben namelijk weer afgesproken in Melbourne en gisteravond heb ik gekookt met Freja en Sarah in hun hostel. Gezellig en makkelijker dan alleen koken. En misschien ga ik met Steffie een auto huren en de Great Ocean Road rijden. Maar dat zal ik dan volgende keer vertellen.
Gisteren (donderdag) heb ik namelijk nog wat anders gedaan. Ik heb gedoken in de super koude zee van Tasmanie. Het water was zn 18 graden, dus is best frisjes. Was erg leuk, maar niet heel veel spannends onderwater gezien. Geen zeepaardjes waar we op hadden gehoopt… :) Maar, bovenwater wel wat kiks gezien; Seals (zeehonden)! Tussen de 2 duiken door voeren we langs de rosten waar wel een stuk of 25 seals lagen te zonnen en aan het spelen waren in het water! Zo leuk om te zien, en gewoon in het wild! Heel bijzonder!
Vandaag was mn childagje en vanavond (straks) vlieg ik terug naar Melbourne. Morgen afgesproken met die meiden en maak dan ook een plan met Steffie voor de volgende week! Leuk he! :)
Owja, foto’s kunnen jullie zien op www.flickr.com/elineolsthoorn. Er staat een paar fotos van de afgelopen week op, en een paar wat oudere foto’s. Ook een beetje door de war... Het is vaak lastig, en duurt lang (en dat kost geld) om foto’s te uploaden, vandaar dat ik het niet zo vaak doe. Sorry! Maar ik ga mn best doen voor meer foto’s!
Veel liefs,
Eline
19 Maart 2010 - 05:36
Sophie:
Heej Eline,
Wat een leuk berichtje op mijn blog! Zo te horen heb jij het ook prima naar je zin, top! Als je nog een tour langs de west kust wilt doen is easyrider (die ik deed) een aanrader! Ben wel jaloers op je Tasmanie avontuur haha
kus -
19 Maart 2010 - 11:27
Tanja:
Hey Eline,
Wat een heerlijk verhaal weer! Ben jaloers! Net ook even je foto's gekeken. Lekker zeg! Leuk ook om jou weer te zien, ;-).
Beertje toernooi afgelopen weekend was super. Balen dat je er niet bij was! Maar jij maakt natuurlijk veel leukere dingen mee!
Veel plezier in Melbourne en ik kijk al uit naar je volgende verhaal!
Liefs Tanja
19 Maart 2010 - 14:54
Mieke:
hoi eline, als ik mijn weekje zou beschrijven zou het heel wat saaier zijn dan bij jou, maar......we kunnen bijna buiten zitten en gezellige plantjes poten in de tuin. zondag gaat brenda naar amsterdam voor dansauditie ze is zo zenuwachtig ze moet namelijk ook zingen naast een piano, s avonds
hoort ze of ze door is.Eline ik vind dat je het onwijs goed doet, je ontmoet zoveel leuke mensen en ziet zoveel mooien dingen, ga zo door en je stukjes zijn geweldig leuk om te lezen groetjes uit de hoek -
19 Maart 2010 - 14:57
Anke:
Hé Eline!
Wat goed dat je naar Tasmanië bent gegaan! En het is echt bizar, want ik heb dezelfde tour gedaan als jij (vanaf Devonport/Bay of Fires tot Hobart) en ik had ook Matt als gids! Grappig he! Ik vond Tasmanië echt heel mooi! Jij ook volgens mij.
En wat betreft de 'gevangenen' op Tasmanië: dit waren convicts, oftewel 'criminelen' uit Engeland en Ierland werden verscheept naar o.a. Tasmanië waar ze dus in Port Arthur gevangen werden gezet en werk moesten doen e.d. Veel van de huidige bewoners in Australië hebben hierdoor criminele voorvaderen! Merk je dat ook?
Veel plezier, ook in Melbourne, leuke stad! Ik heb trouwens deze week nog bij Sascha gegeten! -
19 Maart 2010 - 17:32
Angelique:
Hey Elien!
Wat een belevenissen weer! Superleuk om te lezen! Ben blij dat je leuke mensen hebt ontmoet en zo'n leuke week hebt gehad :) Ben benieuwd wat je volgende plan wordt ;)
Geniet lekker meid! Trouwens..is het echt 36 graden daar??
Liefs, An -
20 Maart 2010 - 21:40
Ingrid:
Ha Eline,
Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar! En klinkt super leuk Tasmanie! Jammer dat we niet konden bellen vandaag, volgende keer beter :)
Geniet ervan en veel plezier in Melbourne!xx -
21 Maart 2010 - 10:56
Renée :
Héee Elien!!
Wat een verhalen man!! Echt super stoer! :D Ik ben jaloerssss!
Xx! -
22 Maart 2010 - 08:32
Karlijn:
Super gaaf.. een tour door Tasmanie!! :)
Volgensmij heb jij het echt prima naar je zin daar..
Ik ben vooral jaloers op het weer... ik verlang naar zon!! In de meivakantie ga ik met Wieke en Denise naar Rhodos, even een kleurtje kweken ;)
Geniet ervan!!
Kuss Karlijn
23 Maart 2010 - 19:52
Jacob & Yvonne:
Hallo Eline,
Wat een mooie tour heb je gemaakt, zeg!! Zo'n bountystrand lijkt mij ook geweldig!! Wij zitten hier met smart uit te kijken om weer heerlijk in het zonnetje te zitten. Liefst zonder kleren, ipv een dikke winterjas. De temperatuur gaat nu wel geleidelijk omhoog in NL, maar lijkt nog nergens op zoals bij jou daar.
Nou meid ik hoop dat je het zo naar je zin blijft houden en dat je nog maar veel mooie en leuke dingen beleven zal!!!
Groetjes en tot schrijvens -
25 Maart 2010 - 19:31
Maria:
Zo je krijgt aardig wat beweging daar, als ik dat zo lees ;)
Klinkt echt super mooi, Tasmanie. Fijn dat de groep zo gezellig was en ben benieuwd wat uiteindelijk de plannen van jou en Steffie zijn geworden :)
xx