Wwoof-en in Berry Springs, Darwin en Perth
Door: Eline Olsthoorn
Blijf op de hoogte en volg Eline
04 Mei 2010 | Australië, Perth
Weer eventjes een berichtje van mij...
Vorige week heb ik eventjes gewwoof-ed bij Bob en Wendy in Berry Springs. Ongeveer een uurtje south of Darwin. Bob kwam me dus ophalen en voelde gelijk al goed. Na wat boodschappen gedaan te hebben (dit doen ze 1 keer in de week als ze in town zijn) naar hun huis gereden. Berry Springs is een super klein plaatsje, niet erg boeiend verder. Bob en Wendy hebben een farm met veel mooie flowers. Ik had mn eigen kamer, met tweepersoonsbed, heerlijk! Het was alleen wel mega heet! Zn 36 graden op de dag en in de nacht koelde het ook niet veel af. Best lekker opzich! De eerste twee dagen vrieg uit bed gegaan, 6 uur, ontbeten en gereden naar een ander stuk land waar ze de flowers moesten plukken. Ik ben de naam vergeten, maar het waren sort tropische bloemen. Vooral de eerste dag was mega heet! Het was maar goed dat we vroeg begonnen waren, en ook weer redelijk op tijd stopte. De tweede dag werkte we meer in de schaduw, dus ietsje beter. Na lunch een rust genomen. En heerlijk even geslapen… :) Einde van de middag weer verder gewerkt. Dit keer in de shet. Bossen gemaakt van de flowers en ingepakt. Best relext, leuk werk! Na het diner beetje dingen voor mezelf gedaan, geklets, of meet tv gekeken. Het is altijd wel relext om op een wwoof-plekje te zijn. Dan hoef ik even niet na te denken over wat ik wil doen, eten, enz.
Die zondag hoefde ik niet echt te werken. Voor het eerst had ik weer een beetje een zondag gevoel! Bob bracht me naar het Territory Wildlife Park. Een soort dierentuin, maar dan een beetje anders. Veel dieren beken, niet echt in kooien, maar half in het wild, en veel verschillende natuur gezien. Einde van de middag nog even gewerkt in de shet! Maandag bracht Bob me al weer terug naar Darwin. Eerst nog wat leveringen gedaan van de bloemen, en bracht me uiteindelijk weer naar mn hostel. Het waren een paar super, leuke relexte dagen! Jammer dat ik er niet wat langer kon blijven…
De twee dagen in Darwin ware nook nog even prima. Hoewel het hostel niet top was… Heb weer twee mensen van de tour gezien, en avondje samen gegeten en naar de pub geweest. Was erg gezellig!
Woensdagochtend vroeg had ik een flight van Darwin to Perth. Het is zn 5 uur vliegen en 1,5 uur tijdsverschil (terug). Woensdagochtend dus in Perth aangekomen, prima hostel en op het eerste gezicht was Perth een leuke stad! Alleen niet zo heet als in Darwin, jammer genoeg. Verder die dag een beetje de stad verkent, en zelf naar de kapper geweest (was nodig!). Na het eten Steffi weer gezien! Zij had een stukje met een vriendin gereist en was ook weer aangekomen in Perth. Hadden we ook wel half afgesproken… :) Was super leuk om weer even blij te kletsen en haar weer te zien. En donderdagochtend kwam Karin ook aan in Perth! Ook heerlijk om haar weer een dikke knuffel te geven! Met zn 3e een paar dagen doorgebracht… Vooral met relexen, kletsen, samen koken en ‘savonds thee en wijn drinken met koekjes. Heerlijk vertrouwd weer even! Zondag samen met Steffi naar Rottnest Island geweest. Dit is een eiland een half uurtje met de ferry van Perth vandaan. Eiland is ongeveer 10 km breed en we hadden fietsen en een snorkelset gehuurd om de dag door te komen. Samen heel het eiland rond gefiets en een paar keer gesnorkeld! Super mooi bounty eiland! :)
Ondertussen ook nog wel een beetje op onderzoek uit gegaan in Perth. Moest immer wel een plan maken voor de komende tijd. Na veel nadenken, zoeken en praten is het uiteindelijk wel gelukt. Ik ben nu namelijk op een nieuw wwoof-plekje. Dit keer een uurtje van Perth vandaan! Zal er volgende keer alles over vertellen!
En volgende keer zal ik ook weer even wat foto’s uploaden!
Dag allemaal!
Liefs, Eline
04 Mei 2010 - 07:37
Marije:
Leuk om weer wat van je te horen!! Lekker hoor dat het zo warm is, hier wil het nog niet echt lukken met het weer, helaas!! Wat leuk je sms op m'n verjaardag!
Ik heb nu lekker meivakantie! Altijd weer even lekker! Daarna nog 2,5 week en dan ben ik als het goed is helemaal klaaaaar!!
Elien, succes met wwoofen, reizen en genieten!!!
X Marij -
04 Mei 2010 - 16:53
Mieke:
sorry eline met mijn late reactie, nu zie ik ook nog dat ik er een gemist hebt. Maar daar is een rede voor, ik heb nl gespeeddate ja je leest het goed in monster in een strandtent onwijs leuk. De voorpret alleen, al de hele fam genoot mee, en er kwam dus een match uit!!! samen gegeten en geborreld, en toen waren we er al snel achter dat er geen volgende afspraak uit voort kwam maar wel een ervaring rijker. Zie je daar nog leuke mannen?? en kom je veel nederlanders tegen,of zijn het meest meiden die dat doen? jij maakt in ieder geval ook genoeg mee daar in de bush. ben benieuwd naar je fotos eline het ga je goed veeel plezier nog en kusjes van mieke en de rest. -
04 Mei 2010 - 16:59
Brennie..:
Heeee elinie pien!!
wat een leuk verhalen alemaal zeg . trouwens nog geliciteert met de koningin:D:D ahaha k ben lekker naar a'dam geweest 1 grote gaos maar wel leuk ! :P:P
voor zometeen alvast gefeliciteerd met Reneetje (L)
ik ben aangenomen op sport en beweging Yes zul je denken, alles was goed behalve me enkel, nu moet k 3 weken in verband en tape lopen en niet dansen NIET he :(:(
maar hopen dat die beter word!!
nou ik heb ook al een lekker kleurtje jij zeker ook al.. lekker lekker hoor..
ik ga zo tv kijken. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier nog . en ind nog 93 dagen and you are home.
doeiidoeii xxxxxx(K)(L)
05 Mei 2010 - 12:00
Eline:
Hi meid,
ben benieuwd naar de foto's. In ieder geval veel plezier met het wwoofen! x -
05 Mei 2010 - 12:54
Rianne:
Hey Eline,
wat leuk dat je weer aan het wwoofen bent! Je hebt de smaak wel echt te pakken he, alweer je vijfde of zesde adresje?! Nog even en je haalt me in, ik ben bij 9 verschillende wwoofplekjes geweest..
Vandaag bevrijdingsdag, dus ben lekker vrij, zeer relaxed midden in de week! En was ook erg leuk dat we weer eens een keertje na de Beertje training konden blijven zitten...En dat hebben we ook maar meteen goed gedaan!
Tot mails! xxx -
05 Mei 2010 - 15:04
Renee:
Eliennn!!
Klinkt leuk leuk leukk!!
Snel weer ff skype keej!? :) :)
Xxx!!