Wwoof-en in Byham
Door: Eline Olsthoorn
Blijf op de hoogte en volg Eline
09 Mei 2010 | Australië, Perth
Weer even een updateje van hier! Dit keer niet zo lang... :)
Ik ben gisteren weer in Perth terug gekomen, van een kleine week wwoof-en bij Valda en Peter. Afgelopen maandag met de trein een klein stukje gereist, en Valda kwam me ophalen van het station. Voordat we naar hun huis gingen heeft ze me een beetje de omgeving laten zien, dus zat gelijk al goed! Eenmaal bij hun huis aangekomen wist ik niet wat ik zeg. Ik had namelijk weer 'gewoon' een farm verwacht, maar dit was een big house. Niet echt in de middle of nowhere, maar een beetje in een buitenwijkje. Het was een nieuw (3jr oud) vrijstaand huis, met een klein beetje grond er omheen. Niet veel, maar genoeg om er groente en fruit te laten groeien voor eigen gebruik. Het huis was dus super mooi, luxe en schoon! Zo heb ik het nog niet meegemaakt op mn wwoof-plekjes. Had mn eigen kamer in een gedeelte van het huis en een eigen super relexte badkamer! Het voelde na alle hostels, swag, en farms echt even als een hotel. Natuurlijk moest ik ook nog wel een beetje werken. De familie van Valda kwam over en ze wilde alles tiptop in orde maken. Nou dat heb ik gemerkt hoor, kreeg met de dag meer stres!
Aan het begin van de week vooral geholpen met jam maken. Dit verkoopt ze namelijk op markets! Later in de week veel schoongemaakt en allerlei klusjes gedaan. Was niet hard werk, maar had ook niet echt veel tijd voor mezelf. Was ook wel prima! En Valda prate veeeeel...! De hele dag door! Peter heb ik niet zo veel geholpen, hij was ook een stuk relexter! :) Afgelopen week heerlijk bijgeslapen, lekker gegeten (veel groente en fruit) en veel gepraat! Leuke week geweest!
Nu weer terug in Perth. Weer in het zelfde hostel, dus voelde een kleine beetje als thuis komen. Nu weet ik tenminste de weg enzo. :) Gisteren even naar het strand geweest, en vandaag een relex dagje. Morgen begin ik namelijk met een tour up to Exmounth. Heb er zin in, en ben benieuwd!
Eindelijk heb ik ook weer even wat fotos geupload voor jullie! Zie wwww.flickr.com/elineolsthoorn.
Tot snel!
Liefs, Eline
09 Mei 2010 - 07:56
Marije:
Leuk om je op de foto's te zien!! Hele gave foto's! Een foto zegt tenslotte meer als 1000 woorden!
Veel plezierrrrr :-)
X -
09 Mei 2010 - 13:28
Eline:
Leuk verhaal, leuke foto's!! xx -
11 Mei 2010 - 12:54
Nadine :
Ha Eline,
wat gaat de tijd hard! je bent al ruim 4,5 maand weg. Ik ga snel je foto's kijken.
leuk dat je mee gaat naar mysteryland!
xx -
12 Mei 2010 - 15:34
Jacob & Yvonne:
Hoi Eline,
Al je foto's bekeken. Erg leuk om te zien hoe verschillend de natuur is op verschillende plekken. Op je whoofadressen zijn de eigenaren allemaal wel wat ouder, he?!! Echte vader en moederfiguren. Ik dacht dat ook wel wat jongere mensen met een eigen bedrijf wat hulp konden gebruiken, maar dat is dus niet zo. Zijn je zolen al versleten van het vele trekken van hot naar her. Je zal wel weten dat het hier in NL al 3 dagen mooi weer is geweest van boven de 18 graden. We worden zo verwend en jij maar schrijven over dagjes strand. Je vader en moeder hebben het beter bekeken zij zitten lekker in Barcelona aan de sangria bij een lekker temperatuurtje. Nou meid blijf jij maar lekker genieten, wij berusten hier maar in. Lieve groetjes -
12 Mei 2010 - 18:13
Mieke:
wat een leuke fotos eline,zeker die met de kameel wat bizar in australie kamelen? heb je er ook op gezeten? en wat een mooie natuur fotos. hier is weinig moois aan koud en nat morgen wordt het strandseizoen geopend ben benieuwd of we het droog houden. Daphne is aan het protesteren tegen de gemeente omdat de manege weg moet, en het stuk grond wat ze ervoor hadden gekregen gaat ineens niet meer door. Ze kwamen op tv rijmond, ben benieuwd hoe dat afloopt. eline het ga je goed xxx mieke -
13 Mei 2010 - 09:55
Marcella:
Hey Eline!
Gaaf om je foto's te zien! En weer wat van je te horen.
Fer en ik hebben de trip naar Exmouth met Western Exposure gedaan.. Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt!
Houdt Turquoise Bay in de gaten.......
B-E-A-U-TIFUL!
Nog heel veel plezier daar!
Liefs, -
13 Mei 2010 - 13:00
Elisabeth:
Hi Eline, het was leuk om weer eens je weblog te bekijken en te lezen dat het allemaal goed met je gaat en veel meemaakt!
Hier in Holland alles goed :-) Veel liefs, e -
16 Mei 2010 - 11:47
Karlijn:
Hee Lieverd!!!!
Zeker een mooie badkamer... lekker hoor :)
Gezel dat je mee naar Mysteryland gaat!!!
Liefs Kar