Van Perth to Broome - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eline Olsthoorn - WaarBenJij.nu Van Perth to Broome - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eline Olsthoorn - WaarBenJij.nu

Van Perth to Broome

Door: Eline Olsthoorn

Blijf op de hoogte en volg Eline

23 Mei 2010 | Australië, Sydney

Hi Mates! :)

Eindelijk weer een berichtje.. :) Het is al weer een tijdje geleden!

Goed, na mn wwoof-plekje nog een paar leuke dagen in Perth gehad, en vorige week maandag begonnen met een tourje om de westcoats van Australia te zien. Ik moest vroeg in de morgen verzamelen. De groep bestond uit 18 mensen, met veel Zwitsers. Op zich best op zich best prima groep. Het was wel weer veel rijden, maar dat wist ik van te voren. De westkust heeft nu eenmaal lange afstanden. Maandag begonnen met een wandeling in de Pinnacle Dessert en na de lunch gesandboard! Dat is met een soort speciaal bord, waar je op moet gaan zitten van een hoge duin af gaan! Super snel, maar super kik! Met achteraf als gevolg dat er overal, maar dan ook overal zand zit! :)

Dinsdag vroeg opgestaan en weer een flinke rit gemaakt. Opnieuw een mooie wandeling gemaakt in de Z-Bend. En daar geabseild van een klif van 30 meter hoog! :) De eerste keer een beetje spannend om over het randje te gaan, maar wel gaaf! Verder nog een beetje gezeten bij het water en weer terug gewandeld. Einde van de middag een uurtje gerelexd op Shelll Beach. Het heet zo omdat het strand niet echt uit zand bestaat, maar meer uit allemaal hele kleine schelpjes. Heel mooi! Die nacht overnacht in Monkey Mia. Een plaatsje aan de kust. We waren hier niet voor niets, elke ochtend werden namelijk de dolfijnen gevoerd! Wij woensdagochtend vroeg naar het strand, en ja hoor, de dolfijnen zwommen super dicht bij het strand en werden gevoerd met vis! Super om te zien! En zo dichtbij! :)

Donderdag was de dag van het zwemmen met de Whalesharks in Coral Bay! Ja, je leest het goed, met Whalesharks (!!), van ongeveer 8 meter lang! De dag op de boot begon met een uurtje snorkelen bij een super mooi rif. Daar zag ik al heel mooi onderwaterleven... Nadat ze de whalesharks gevonden hadden, mochten we om de beurt in groepen van 10 personen het water in. Dit voor de whalesharkd, en zodra je het beest zag moest je naar links of naar rechts gaan en minimaal 3 meter afstand houden. De eerste keer wist ik echt niet wat ik zag... Zn super groot beest zwemt heel rustig door het water, met verschillende kleine visjes erom heen zwemmend. Zo zwommen we een stuk of 5 keer en de beste keer was toen de whaleshark aan de oppervlakte zwom, een stukje meer onderwater ging en weer naar de oppervlakte toe kwam... Zo, zo mooi en bijzonder om te zien! :) De hele dag op de boot was super! Kregen heerlijk eten, goede morning- en afternoontea en verschillende keren gesnorkeld! Heerlijk! :) Einde van de middag aangekomen in Exmounth, waar we 2 nachten bleven. Vrijdag niet veel bijzonders gedaan... Naar een super mooi strand geweest en lekker gerelext! :) En, heel toevallig, ik kwam Steffi en haar vriendin weer tegen in het hostel! Wist niet dat zij er waren, dus was super grappig! Nog avondje bij haar gezeten en lekker bijgepraat. :)

Zaterdag vertrok de rest van de groep weer terug naar Perth. Ik, met nog een paar andere, in Exmounth. Exmounth zelf was super saai en zateredag dan ook niet veel bijzonders gedaan. Zondag wel! Namelijk gedoken in het Ningaloo Reef! Dit was weer een hele dag op een boot, inclusief goede verzorging en lekker eten. Totaal 2 duiken gemaakt. In het begin wel weer even spannend, maar mn buddy die een divemaster was voelde ik me wel goed. En onderwater was het mooi! Heel mooi koraal, allemaal kleuren! De tweede duik zelfs een schildpad gezien! :) Ik vond het zo cool zondag, dat ik besloten had om maandag toch ook nog maar te gaan duiken. Dit keer weer 2 duiken van een boot af, en dat was nog beter! De eerste duik veel bijzondere mooie vissen gezien! We waren op een andere plek waar meer vissen waren, dan mooi koraal. De tweede duik was het beste ooit... Misschien wel 10 schildpadden gezien, zwevend door het water! En een stuk of 5 white tip reef sharks, spelend met elkaar! Super! Maar goed, na een paar goede dagen onderwater, moest ik maandagavond met de bus up naar Broome. Dit was weer een busreis van 20 uur! Dus, de hele nacht, en dinsdag de hele dag in de bus gezeten... Op zich best prima, maar uiteindelijk was ik het zitten, en half liggen op 2 stoelen toch ook wel zat.

Dinsdagavond in eindelijk aangekomen in Broome. En het was warm! Super warm! Ondanks de hitte toch heerlijk geslapen en woensdag het stadje bekeken. Nou, dat was niet heel veel bijzonders. Maar, je raad het nooit... Steffi was er ook weer! Middagje met haar op het strand gezeten en avondje bij hun campervan! Gezellig! En nu ga ik haar weer zien in Darwin over een aantal dagen.

Nu, zondag, ben ik nog steeds in Exmounth. Wacht namelijk een beetje tot mn tour start... morgen! De afgelopen dagen naar het strand geweest. Super mooi, heerlijk strand, met zeewater van ongeveer 26 graden, mooie sunsets, een relext hostel met een zwembad. Voelt een beetje als vakantie! :)

Maar goed, moet zn mn tas gaan inpakken en morgenochtend om 6 uur begint mn tour naar Darwin. In 9 dagen gaan we de Kimberly's bekijken met een 4wd jeep! :) Super zin in, en ben benieuwd! :)

Dag dag!
Xxx Eline

• 23 Mei 2010 - 11:23

Eline:

Hi meid, vet vet vet! Je maakt echt wat mee :) Oh, en ik heb je gemaild ;) xx Eline

• 23 Mei 2010 - 16:17

Renée :

Elien!

Ik ben jaloers!!!!

Xxxxxxxx

• 23 Mei 2010 - 20:12

Mieke:

eline wat onwijs gaaf wat jij allemaal meemaakt, je vader is jaloers op je wat jij onderwater allemaal ziet, ik ook trouwens. Maar ik geef je groot gelijk dat je dat allemaal doet nu ben je er, ones in a livetime. groetjes en dikke kus mieke

• 24 Mei 2010 - 08:47

Melisss:

Wauw dit klinkt als het leukste wat je tot nu toe hebt gedaan.
    En jij en Steffie zijn meant to be, dude :D

xxxx

• 24 Mei 2010 - 09:44

Ingrid:

Ha Elien,

Zo je maakt veel mee zeg! En klinkt allemaal helemaal leuk en echt als een vakantie!! Hier is het nu eindelijk ook lekker weer! X

• 24 Mei 2010 - 10:43

Gea:

Wauw klinkt echt heel chill Eline! Vooral het sandboarden, lijkt me echt zooo tof!!
    (K)

• 25 Mei 2010 - 15:05

Belinda:

gaaf! Dat duiken lijkt me echt geweldig!

x

• 26 Mei 2010 - 19:21

Wiek:

Heee Elien!
    Leuk dat duiken! ik geloof je helemaal dat het super mooi is daar! heb je ook onderwater foto's kunnen maken?? ben echt benieuwd!!

Ben zo blij dat je het nog steeds zo naar je zin hebt!

Genietgenietgeniet!

Liefs, en ik vergeet je niet:):)!!

Wiek.