De Lichtjesparade
Door: Eline Olsthoorn
Blijf op de hoogte en volg Eline
14 Februari 2006 | Aruba, Oranjestad
Zo Hallo allemaal!
Hoe is het bij jullie in Nederland? Saai zeker :P Haha... Ik zal weer even vertellen wat ik hier allemaal doe; Zaterdag heb ik de lichtjesparade gezien in San Nicolas! Dat is een anders stadje op Aruba, een stukje rijden. En het was druk op de weg, echt niet normaal! Half Aruba was er! Wij gingen er dus ook heen, ik was wel benieuwd. De lichtjes parade is een onderdeel van carnaval, dat is hier al in volle gang. Maar de Arubanenen vieren geen carnavel zoals wij dat doen, de mensen gaan dus niet verkleed als clown of als punker! Het zijn hier meer optochten waar groepen in mee lopen.Er rijd dan een vrachtwagen met echt enorme boxen voorop, daar staat dan een band in die muziek maakt. Daarachter komt de groep die allemaal in het zelfde thema. Er was 1 groep en die hadden allemaal groene lichtjes op hn hoofd. Dat was een soort alienthema! Nadat alle dansende mensen voor bij zijn, rijd er een auto met een aanhanger erachter waar ze drank in hebben. En als laatste hangt er een wceetje achter!! Dan komt weer de volgende groep! Echt heel leuk om te zien! Zaterdag zijn er optochten in Oranjestad, dan trek echt heel het eiland hier heen! Gelukkig woon ik er niet zo heel ver vandaan. De dan komt de de grote lichtjesparade en daar doen nog veel meer mensen aan mee! Dat lijkt me ook echt wel onwijs leuk om te zien en ik ga dan ook zeker kijken!
Nog een weekje, en dan is Niels bijna bij me! Dan zijn er ook grote optochten, want dan is het echte carnavals weekend. Die maandag erop is dan ook iedereen vrij!
Verder heb ik niet zo heel erg veel gedaan in het weekend. Vrijdag avond naar de fullmoon party geweest in Havana, was best leuk! En zondag geluierd, eerst op het strand, maar het waaide veel te hard. Na 5 min gingen we maar weer, we gingen bij een hotel liggen! Je kan daar gewoon naar binnen lopen en aan het zwembad op een ligbed gaan liggen. Zo dat is pas relext! Haha... heerlijk... We hebben ook een souvenier... een handdoek! Verder nog een beetje bij Perle d’Or aan het zwembad gelegen, lekker bruin geworden. Nu zit ik weer midden in de week... blee.. Vandaag is het Valentijn. Hier op Aruba gaat het een beetje op zn Amerikaans. Vanmorge wenste iedereen me een happy valentijn met een kus op de wang en we kregen valentijnssnoepjes van een collega. Best grappig... Woensdag is er in de Paddck valentijns feest... Ik ga er wel even heen. Eens even kijke wat dat is.
Op Perle d’Or gaat het ook allemaal goed. Alles loopt een beetje en het is ondertussen echt wel me thuis geworden. Ik heb trouwens weer post gehad gisteren! Een kaartje van me oma en een verjaardagskaart! Echt leuk joh, als je post krijgt!... Jah ik ben al bijna jarig! Ben benieuwd hoe dat gaat worden hierzo, Niels is er dan iedergeval dus zal vast wel leuk zijn!
Zo me ouders zijn aan het verhuizen, gek joh! Ik hoor vanalles, maar ik heb geen idee hoe het er uit zou komen te zien! Ben benieuwd! Pap, Mam, Renee, Steef en Rob suc6 iedergeval met alles!
Noe de groetjes aan iedereen! En veel plezier in Nederland! Doei allemaal! Dikke zoen Eline!
16 Februari 2006 - 10:52
Mieke:
hoi eline, ik heb ook jullie huis gezien en het is erg groot en mooi.ik weet niet of er nog een plekje voor jou overblijft.
misschien in de kast.
vertel eens wat over de prijzen daar is het leven duur?? en wat kost daar een biertje? groetjes mieke. -
27 Februari 2006 - 15:44
Fred Van Der Kruk:
Beste Elene;
Jou moeder is net bij ons geweest,en heb ik jou E-mail adres gegeven.
Ik zou graag met jou wiien
E-mailen als je dat leuk vind.
Wij zijn hier wel een beetje jaloers op jou.
Hier is het steenkoud en bij jou is het lekker warm.
Je moet je vriend maar de groeten van ons doen.
Wij missen jou wel bij hoogvliet
Wij hopen dat je nog een fijne tijd heb.
De groetjes van ons.
Ria en Fred v.d.kruk